Στην κατοχή του Μίλτου Τεντόγλου επέστρεψε η κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο άλμα εις μήκος για το 2023, με τον Έλληνα «χρυσό» Ολυμπιονίκη να κλείνει στόματα στο μίτινγκ κλειστού του Λιεβέν, λίγες ώρες μετά την ακύρωση της προηγούμενης (8,40μ. στο Τορούν) από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου (World Athletics), λόγω… παπουτσιών.
Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μπήκε «ζεστός» και εκκίνησε τα άλματα του στα 8,32μ., ενώ στο δεύτερο «προσγειώθηκε» στα 8,37μ.
Ο Έλληνας αθλητής «πέταξε» τις άλλες δύο προσπάθειες του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ (8,06μ.) και στην τρίτη τον Αμερικανο Μαρκίς Ντέντι με 7,94μ.
Η επίδοση του Τεντόγλου είναι η δεύτερη καλύτερη του στον κλειστό, μετά τα 8,55μ. που είχε σημειώσει πέρυσι στο Βελιγράδι.
«Ήταν προσβολή αυτό που έγινε… »
Σίγουρος για τον εαυτό του και προσβεβλημένος από την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου, αφίχθη επί ελληνικού εδάφους ο Μίλτος Τεντόγλου, μία ημέρα μετά την επίτευξη της νέας κορυφαίας επίδοσης στον κόσμο στο άλμα εις μήκος για το 2023 με τα 8,41μ. που σημείωσε εχθές (15/2) στο μίτινγκ κλειστού του Λιεβέν.
Σε ερώτηση για το εάν ένα παπούτσι δεν κάνει τον καλό αθλητή, απάντησε: «Προφανώς αυτό ισχύει για αυτό τους κοροϊδεύουμε. Και δεν είναι μόνο αυτό, είναι και άλλα που κάνουν».
Οσο για το τι έκανε όταν του πήραν πίσω το ρεκόρ; «Κατάλαβα ότι ήταν αδικία και προσπάθησα να το εξηγήσω και σε αυτούς πρώτα απ’ όλα. Ψάχνονταν, δεν ήξεραν τι τους γίνεται και ποιο καρφί ήταν οκ και ποιο όχι και τελικά είπαν ότι απαγορεύεται αυτό το καρφί στο παπούτσι, αλλά το θεώρησα αδικία, γι’ αυτό κι έκανα αυτή την ανάρτηση».