Οι καταρρακτώδεις βροχές δεν έχουν σταματήσει από τη Δευτέρα με περισσότερα από 250 χιλιοστά βροχής να έχουν πέσει στην πόλη μέσα σε 24 ώρες.
Μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν σήμερα στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μπάιρον Μπέι στην Αυστραλία, με τις ειδυλλιακές του παραλίες, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τις ανατολικές ακτές της χώρας.
Οι καταρρακτώδεις βροχές δεν έχουν σταματήσει από τη Δευτέρα με περισσότερα από 250 χιλιοστά βροχής να έχουν πέσει στην πόλη μέσα σε 24 ώρες. Πολλά καταστήματα στο κέντρο του Μπάιρον Μπέι αναγκάστηκαν να κλείσουν μετά την άνοδο των υδάτων που εμπόδιζε την κυκλοφορία των οχημάτων.
Ο κεντρικός δρόμος της πόλης ήταν σχεδόν άδειος το πρωί της Τετάρτης, καθώς είχε μετατραπεί σε χείμαρρο.
Σήμερα το πρωί χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε μεγαλύτερο υψόμετρο.
Εδώ και εβδομάδες το ανατολικό τμήμα της Αυστραλίας είναι αντιμέτωπο με ακραίες καιρικές συνθήκες που οφείλονται στο φαινόμενο Λα Νίνια και την κλιματική αλλαγή.
Στις αρχές Φεβρουαρίου τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις.
Στο Λάισμορ, όπου τα νερά έφτασαν ως τα 14,3 μέτρα τον Φεβρουάριο, το φράγμα της πόλης υποχώρησε και πάλι σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Όταν είχε σπάσει το φράγμα στο Λάισμορ τον Φεβρουάριο τα νερά είχαν φτάσει σε πολλές περιοχές στον δεύτερο όροφο κατοικιών και κτιρίων, αναγκάζοντας τους ενοίκους να καταφύγουν στις στέγες.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το επίπεδο των νερών ενδέχεται αυτή την εβδομάδα να φτάσει τα 11,4 μέτρα στο Λάισμορ.