O βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς συναντήθηκε χθες στο γραφείο του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά, παρουσία εκπροσώπων της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών και καλλιεργητές ακτινιδίων της περιοχής Καστρίου.
Συζητήθηκαν αρχικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι αυτοχθόνων βοειδών, τέθηκαν ζητήματα οικονομικής ενίσχυσης για αγορά ζωοτροφών, το νέο πρόγραμμα διατήρησης αυτόχθονων φυλών, η σήμανση των βοειδών καθώς και η νέα ΚΑΠ.
Οι κτηνοτρόφοι μας αποχώρησαν πλήρως ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του Υπουργού και τη διαχείριση των θεμάτων που συζητήθηκαν.
Ο κ. Γεωργαντάς ανέθεσε στην νομική του σύμβουλο κ. Σταμπολίδου να διερευνήσει τις νομικές πτυχές που προκύπτουν από το αίτημα των καλλιεργητών και υποσχέθηκε, εφόσον πληρούνται οι νομικές προϋποθέσεις, να ικανοποιήσει το αίτημα, μετά και από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς.