Τη «βαθύτατη λύπη» του για τα «ακραία φαινόμενα που βλέπουμε μόνο στα Καμένα Βούρλα» εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open.
Απαντώντας σε κινητοποιήσεις κατοίκων στην περιοχή για τη μεταφορά σε ξενοδοχείο ασυνόδευτων παιδιών, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι πρόκειται για 39 παιδιά που θα μείνουν «λίγες εβδομάδες, γιατί χάρη στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για μετεγκατάσταση, θα πάνε σε άλλες χώρες της ΕΕ».
«Ζητάμε από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και δεν μπορούμε στα Καμένα Βούρλα για 39 παιδιά να δείξουμε αλληλεγγύη», είπε χαρακτηριστικά.
Κατήγγειλε δε ότι οι κάτοικοι «εμπόδισαν το φορτηγό με το φαγητό να πλησιάσει και να ταΐσει τα παιδιά, εμπόδισαν το φορτηγό που μετέφερε κουβέρτες. Έκλεισαν την εθνική οδό για 39 παιδιά που θα μείνουν λίγες εβδομάδες».
Ένταση στο ξενοδοχείο
Στο μεταξύ χθες βράδυ υπήρξε ένταση στο χώρο όπου έχουν εγκατασταθεί οι μετανάστες, όταν οι ίδιοι θέλησαν να εξέλθουν από το ξενοδοχείο, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο ήταν αρκετοί κάτοικοι. Ευτυχώς η ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα.
Κινητοποίηση στην Αγία Τριάδα
Σήμερα στις 4 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί από τη Συντονιστική Επιτροπή διαμαρτυρίας Φορέων και Συλλόγων Καμένων Βούρλων κλείσιμο του ΠΑΘΕ στο ύψος των διοδίων της Αγίας Τριάδας.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:
«ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ, ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 3.00μμ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 4:00μμ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΘΕ.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ!!!»