Uncategorized

Μηνύματα για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας

Με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 201η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Με αφορμή τη σημερινή μέρα λάβαμε τα ακόλουθα μηνύματα:

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ (Υπουργός Οικονομικών – βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ): Σήμερα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Παλιγγενεσία.

Προσευχόμαστε στην Παναγία και αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη των Ελλήνων, οι οποίοι αγωνίσθηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Τότε, μπήκαν τα θεμέλια για τη συγκρότηση του Νεοελληνικού κράτους.

Την τελευταία περίοδο βιώνουμε σειρά δυσκολιών, που προκάλεσαν αίτια, κυρίως, εξωγενή.

Τα δύο και πλέον τελευταία χρόνια, η πανδημία προκάλεσε την απώλεια πολλών συνανθρώπων μας και επέφερε τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Τώρα, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προκαλεί τη βίαιη απώλεια πολλών ανθρώπων, νέα μαζικά μεταναστευτικά κύματα, σοβαρή διαταραχή στη λειτουργία των οικονομιών.

Το υψηλό δημόσιο και ιδιωτικό κόστος, αποτυπώνεται ήδη στους εθνικούς και τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Η Ελλάδα, πλήττεται από αυτές τις εξελίξεις και δυσχεραίνεται η ζωή των πολιτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Καταφέρνει, όμως, με τη συμβολή όλων, να μην καμφθεί, να σταθεί όρθια, εφαρμόζοντας διδάγματα από την επανάσταση του 1821.

Είμαι αισιόδοξος ότι και αυτές τις παγκόσμιες προκλήσεις, θα καταφέρουμε, με ενότητα, υπευθυνότητα, αυτοπεποίθηση και σκληρή δουλειά, να τις αντιμετωπίσουμε επιτυχώς, και θα κάνουμε την Πατρίδα μας, ολόπλευρα πιο ισχυρή!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ (Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ):  Έχοντας συμπληρώσει 200 χρόνια από την Εθνική Επανάσταση του 1821 σήμερα αισθανόμαστε ευτυχείς, γιατί μπορούμε να τα γιορτάσουμε σε μια ελεύθερη και δημοκρατική πατρίδα, με ελεύθερους Έλληνες.
Πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ηρωΐδες και οι ήρωες του ’21 δεν ήταν κάτι διαφορετικό από εμάς, αλλά απλοί άνθρωποι, με πολλά ίσως ελαττώματα, που τα υπέταξαν όμως σε έναν μεγάλο και ιερό σκοπό.
«Για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία» αγωνίστηκαν και μας χάρισαν μια πατρίδα ελεύθερη, με υπόσταση, με όνομα και με προοπτική.
Σήμερα, 200 χρόνια μετά το θαύμα της εθνικής παλιγγενεσίας, μέσα σε ένα ρευστό και επικίνδυνο περιβάλλον, εμείς οι Έλληνες πρέπει να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον μας.

      Στο χέρι μας είναι αυτό το μέλλον να είναι λαμπρό, αρκεί να το γράψουμε με πατριωτισμό και σεβασμό στις αρχές και τις αξίες των ηρωικών προγόνων μας, αρκεί να το γράψουμε μονιασμένοι και δημιουργικοί, δικαιώνοντας τις θυσίες και τους αγώνες τους.
Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821.

ΘΕΜΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ (Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ): “Την σημερινή ημέρα η γιορτή είναι διττή, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Παλιγγενεσία.

Σε μια εποχή, όπου οι αξίες και τα ιδανικά δοκιμάζονται, είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη η ανάκληση στην μνήμη των αγώνων που με απαράμιλλο θάρρος, πίστη και ηρωισμό, έδωσαν οι πρόγονοί μας, απέναντι στους κατακτητές.

Τιμούμε τους αγώνες των Ελλήνων, για μια ελεύθερη πατρίδα!

Τιμούμε την μνήμη εκείνων που δεν δίστασαν ούτε μια στιγμή, να θυσιάσουν την ζωή τους για την υπεράσπιση της χώρας μας απέναντι στους κατακτητές!

Τιμούμε τους ήρωες της ένδοξης ιστορίας της χώρας μας!

Διδασκόμαστε από αυτούς, πως πρέπει να αφήσουμε πίσω, όλα αυτά που μας χωρίζουν.

Ενωμένοι!

Ενωμένοι αντιμετωπίζουμε τις σύγχρονες προκλήσεις!

Ενωμένοι, δημιουργούμε μια Ελλάδα ισχυρή, ανεξάρτητη, υπερήφανη!

Χρόνια Πολλά!”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ (Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ): Το μήνυμα του με αφορμή τον διπλό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

«H 25η Μαρτίου συνιστά ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας, υπενθυμίζοντας μας την πιο ένδοξη στιγμή της επαναστατικής και δημοκρατικής παρακαταθήκης της χώρας μας. Παρακαταθήκη που πηγάζει μέσα από το συλλογικό αγώνα για ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία. Έναν αγώνα νικηφόρο που συνδέεται άρρηκτα με την εθνική μας ταυτότητα. Και σήμερα όμως, βρισκόμαστε ενώπιον πολυεπίπεδων και κρίσιμων προκλήσεων, τόσο διεθνώς, με ευρωπαϊκούς λαούς να ανθίστανται σθεναρά απέναντι σε επιθετικές ενέργειες κρατών που καταλύουν το Διεθνές Δίκαιο, όσο και στο εσωτερικό μας, με πρώτη την ελληνική κοινωνία να δίνει έναν τιτάνιο αγώνα υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και γενικευμένη επισφάλεια, μόνη, χωρίς δυστυχώς την οφειλόμενη κρατική υποστήριξη και αρωγή.

Αγώνα για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της αξιοπρεπούς διαβίωσης που σήμερα δοκιμάζονται εξαιτίας των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και του παρατεταμένου κύματος ακρίβειας. Αγώνα για την ίδια μας τη ζωή, μέσα σε μία περίοδο φονικής πανδημικής κρίσης, που μας πλήγωσε όλους, βυθίζοντας τη χώρα μας και χιλιάδες συμπολίτες μας στην οδύνη, εξαιτίας των χιλιάδων ανθρώπινων απωλειών.

Ο φετινός εορτασμός, συνιστά ένα ακόμη ορόσημο, κατά το οποίο πρέπει να αντλήσουμε δυνάμεις μέσα από την εθνική μας, αγωνιστική κληρονομιά προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις υφιστάμενες δυσκολίες, αλλά και να γυρίσουμε σελίδα, κερδίζοντας ξανά την ελπίδα και την προοπτική στον τόπο μας. Μία ελπίδα που είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναγκαία και ένα καλύτερο μέλλον που μας αξίζει. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.»

ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ (Δήμαρχος Λαμιέων):  Η Επανάσταση του 1821 ήταν αγώνας για ελευθερία, ανεξαρτησία και δικαιοσύνη.

Η 25η Μαρτίου του 1821 δεν ήταν μόνο η απαρχή της εθνικής Παλιγγενεσίας, αλλά αποτελεί μία παρακαταθήκη αξιών και ένας οδηγός και στήριγμα για τους σύγχρονους Έλληνες.

Μας δείχνει ότι αν στη γη, υπάρχει μια κινητήρια δύναμη που ρυθμίζει την ζωή των ανθρώπων και των λαών, σίγουρα αυτή είναι η αγάπη για την πατρίδα, η αγάπη αυτή, που εμπνέει τον ηρωισμό και την αυτοθυσία.

Η αγάπη για την πατρίδα είναι η δύναμη που θα μας βγάλει από το τέλμα και θα μας οδηγήσει σε υπεύθυνες πράξεις, σε δημιουργία, που μέσα στην κοινωνική εξουθένωση, θα καταδείξει τα γόνιμα σπέρματα της ελπίδας για το αύριο, για τα παιδιά αυτού του τόπου, για το μέλλον της Ελλάδας.

Σήμερα ας τιμήσουμε όσους αγωνίσθηκαν για την ελευθερία μας και ας ξαναβρούμε την εθνική μας αυτογνωσία, ώστε όλοι μαζί, με οδηγό τις προαιώνιες αξίες της φυλής μας, να πορευτούμε με πιο σταθερά βήματα σε ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον για τον τόπο μας.

 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (Αρχηγός μείζονος μειοψηφίας Λαμιέων): Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης, υπερηφάνειας αλλά και αστείρευτη πηγή έμπνευσης και αυτογνωσίας για τον σύγχρονο Ελληνισμό, γιατί αποτελεί ένα μοναδικό ορόσημο στη πορεία του και ένα διαχρονικό σύμβολο της πίστης των Ελλήνων στις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.

Τιμούμε και υποκλινόμαστε στους προγόνους μας που θυσιαστήκαν γι’ αυτά τα ιδανικά. Τιμούμε την φετινή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τον Ευαγγελισμό της Παναγίας, τη διπλή γιορτή του γένους μας, εν μέσω ενός καταστροφικού πολέμου στην Ουκρανία – που πιστεύαμε ότι δεν θα ζήσει η γενιά μας – με απρόβλεπτες εξελίξεις στο υπό διαμόρφωση παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας και αρνητικές επιπτώσεις στη παγκόσμια οικονομία.

Ο εορτασμός της Εθνεγερσίας σε αυτή την πολύ επικίνδυνη καμπή, με τις μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας, και με ξεδιπλωμένη πλέον την αναθεωρητική πολιτική και την επιθετικότητα της νέο-οθωμανικής Τουρκίας κάνει απαραίτητη την εθνική συνεννόηση. Πρέπει επιτέλους να χαράξουμε εθνική στρατηγική με τη δημιουργία συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που θα εγγυάται διαχρονικά και  με συνέπεια τα μείζονα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Αυτό μας επιβάλλει η κρισιμότητα των καταστάσεων που ζούμε και το ιστορικό μας χρέος απέναντι στους ήρωες του 1821, στην μακραίωνη ιστορική πορεία της φυλής μας αλλά και στις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

ΣΟΥΛΑ ΣΤΙΒΑΚΤΗ (Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας): Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 αποκτά ισχυρό συμβολισμό.

Ο άδικος και αδικαιολόγητος πόλεμος που λαμβάνει χώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καταδεικνύει πόσο ασταθές είναι το διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον και πόσο επισφαλή τα κεκτημένα χρόνων.

Οι Έλληνες πρόγονοί μας, οι ήρωες Αγωνιστές του ’21 άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στις σελίδες της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Πολέμησαν γενναία εναντίων των Τούρκων κατακτηκτών και πέθαναν για τα ιδανικά τους. Για μία χώρα ανεξάρτητη. Για μία πατρίδα λεύτερη. Και το κατάφεραν!

Όμως η ειρήνη, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα και κάθε πανανθρώπινο ιδεώδες, όσο δύσκολα αποκτάται, τόσο εύκολα απειλείται. Η ιστορία, η μνήμη, οι προκλήσεις εξ ανατολών και ο μαινόμενος πόλεμος επιβεβαιώνουν ότι απαιτείται διαρκής περιφρούρηση. Η ευημερία, η ανάπτυξη, η συνεργασία και η συνύπαρξη των λαών δεν μπορεί παρά να είναι απόρροια ενός ειρηνικού κόσμου χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και παραβιάσεις. Τα αγαθά της ειρήνης είναι αδιαμφισβήτητα. Τα κληρονομήσαμε και έχουμε χρέος να εξασφαλίσουμε και στις επόμενες γενιές ένα μέλλον ειρηνικό.

Είθε η χάρις της Παναγίας μας, της Μητρός όλων των Χριστιανών, τη μνήμη της οποίας γιορτάζει, επίσης, σήμερα ο απανταχού Ελληνισμός και ο Ορθόδοξος κόσμος, να μας προστατεύει, να φωτίζει τα βήματά μας και να απαλύνει τον πόνο μας. Αυτούς τους δύσκολους καιρούς ας δώσει δύναμη και κουράγιο στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, σύνεση στους εισβολείς, πίστη και ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους. Ας προσευχηθούμε να σταματήσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης και να συμβιώσουμε επιτέλους όλοι οι λαοί αρμονικά και ειρηνικά.

Τιμή και δόξα σε όλα τα θύματα αυτού του πολέμου αλλά και κάθε πολέμου!

 Τιμή και δόξα στους Έλληνες Αγωνιστές μας, τη μνήμη των οποίων τιμούμε σήμερα!

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!

 

ΜΠΑΜΠΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ (Δήμαρχος Δομοκού): Η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Ελληνισμού, καταδεικνύει τη βαθιά σχέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την νεότερη ιστορία μας, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο της, στη διατήρηση της εθνικής μας συνείδησης.

Πριν από δύο αιώνες οι πρόγονοί μας έταξαν τη ζωή τους στην αναγέννηση της Ελλάδας.  Μεθυσμένοι από τα νάματα της ιστορίας, αγωνίστηκαν με ομοψυχία και αποφασιστικότητα, για να επαναφέρουν την Ελλάδα στο χάρτη της υφηλίου.

Ο αγώνας μέχρι εσχάτων, στη μάχη για την εθνική επιβίωση, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στους ισχυρούς της γης,  αψηφώντας συσχετισμούς δυνάμεων και ανίερες συμμαχίες.

Σήμερα, σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται, ο  αγώνας των Ελλήνων του 1821 παραμένει σημείο αναφοράς για την Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ειρήνη και παρακαταθήκη τις ηρωικές πράξεις των προγόνων μας, σχεδιάζουμε με τόλμη το μέλλον και στεκόμαστε δίπλα σε κάθε λαό, που δίνει τον αγώνα για την ελευθερία του.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Χρόνια πολλά Έλληνες!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΕΚΕΝΤΕΣ (Δήμαρχος Λοκρών): Η Ελλάδα με την Επανάσταση του 1821 αναγεννήθηκε μέσα από τη σκλαβιά και τον παρατεταμένο μεσαίωνα που επέβαλαν στον τόπο μας οι Οθωμανοί κατακτητές. Οι Οθωμανοί χωρίς πραγματικό πολιτισμό και ιστορία δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στα τετρακόσια και πλέον χρόνια της κυριαρχίας τους στην Ελλάδα δομή οργάνωσης και διοίκησης, σύστημα δικαίου, εκπαιδευτικό σύστημα, υποδομές μεταφορών, λιμάνια και επενδύσεις για την ανάπτυξη της βιοτεχνίας και βιομηχανίας. Οι Οθωμανοί περιορίστηκαν στο να αξιοποιήσουν τις υποδομές που είχαν αφήσει πίσω τους η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, η Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας, τα Λατινικά Δουκάτα και Βαρωνίες στις περιοχές της Ελλάδας που κατέκτησαν σταδιακά.

Οι υπόδουλοι Έλληνες χωρίς καμία εξωτερική στήριξη προσπάθησαν ξανά και ξανά να κερδίσουν την ελευθερία τους. Διακρίθηκαν στο εξωτερικό στο εμπόριο, στις τέχνες, στα γράμματα και τις επιστήμες. Στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Οδησσό της Ουκρανίας, όπου υπήρχε μεγάλη ελληνική παροικία, ιδρύθηκε η μυστική οργάνωση με την ονομασία «Φιλική Εταιρεία» το 1814 από τους Εμμανουήλ ΞάνθοΝικόλαο Σκουφά και Αθανάσιο Τσακάλωφ. Σκοπός της «Φιλικής Εταιρείας» ήταν η γενική επανάσταση των Ελλήνων για την «ανέγερσιν και απελευθέρωσιν του Ελληνικού Έθνους και της Πατρίδoς μας», όπως μας πληροφορεί ο ίδιος ο Εμμανουήλ Ξάνθος.

Η Ελληνική Επανάσταση ξέσπασε στην Ευρώπη σε μια περίοδο που οι απολυταρχικές δυνάμεις της Ευρώπης είχαν συντρίψει στο πεδίο της μάχης το φιλελεύθερο πνεύμα της Γαλλικής Επανάστασης, μέσω της οριστικής ήττας του Ναπολέοντα το 1815 στο Βατερλό. Η Ιερά Συμμαχία υπό τον Μέττερνιχ ήταν κάθετα ενάντια σε κάθε κίνηση αλλαγής συνόρων και ισορροπιών, καθώς οι Αυτοκρατορίες τους είχαν από την κατοχή τους διαφορετικούς λαούς. Η απελευθέρωση της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία θα δημιουργούσε προηγούμενο με αποτέλεσμα κι άλλοι λαοί της Ευρώπης να διεκδικήσουν τη λευτεριά τους.

Ο αγώνας των Ελλήνων για την αποτίναξη της Οθωμανικής κυριαρχίας φαίνονταν αρχικά άνισος και φαινομενικά καταδικασμένος σε αποτυχία. Η έντονη ανάγκη των Ελλήνων για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία ήταν αυτά που οδήγησαν τελικά στη σύσταση του νεοελληνικού κράτους. Η αφύπνιση της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς επηρέασε όλη την Ευρώπη. Ο ηρωισμός των αγωνιζόμενων Ελλήνων αλλά και η βαρβαρότητα των Οθωμανών συγκίνησαν την Ευρώπη στην οποία αναπτύχθηκε έντονο φιλελληνικό κλίμα.

Η περιοχή της Λοκρίδας, μέσα από την ηγεσία των προσωπικοτήτων που πρωταγωνίστησαν στον απελευθερωτικό αγώνα στην περιοχή και τις αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα σε αυτή, σήκωσε βαρύ τίμημα για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Τιμούμε τους ήρωες του 1821 και εορτάζουμε την εθνική μας αναγέννηση μέσα σε μια περίοδο σοβαρών ανακατατάξεων που αλλάζουν τις παγκόσμιες ισορροπίες και επιβάλλουν την αναθεώρηση πολιτικών και επιλογών που ξεπεράστηκαν στην πράξη από τα γεγονότα. Η Ελλάδα σήμερα είναι ισχυρή γιατί στηρίζεται στους Έλληνες που έχουμε αποδείξει πως όταν είμαστε ενωμένοι είμαστε νικητές!

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ (Δήμαρχος Στυλίδας): Ο Δήμος Στυλίδας τιμά τη λαμπρή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τη διπλή γιορτή του γένους μας, η οποία αναδεικνύει διδάγματα, αρχές και αξίες με διαχρονικότητα και ιδιαίτερο συμβολισμό στις κρίσιμες, σύνθετες και ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Τιμούμε με ευγνωμοσύνη τους πρωτεργάτες της Επανάστασης, τους ήρωες αγωνιστές, τους φιλέλληνες, τους ιερομάρτυρες που θυσίασαν τη ζωή τους για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού, για την απόκτηση της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας μας.

Η εθνεγερσία πρέπει να είναι σήμερα για όλους μας πηγή έμπνευσης και διατήρησης των ιδεωδών που μας κληροδότησαν οι αγωνιστές του Έθνους. Ταυτόχρονα πρέπει να είναι και πηγή διδαγμάτων όπως, ηρωισμός, σύμπνοια, αγωνιστικότητα, αλληλεγγύη, υψηλό φρόνημα, πίστη στις ανθρώπινες αξίες.

Σήμερα, στην κρίσιμη περίοδο των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα,  η Επανάσταση του 1821 αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αγωνιστικότητας, που πρέπει να μας εμπνεύσει όλους. Το Έθνος μας, καλείται να αποδείξει για ακόμη μια φορά ότι, με θάρρος, αποφασιστικότητα, σύνεση και ομοψυχία μπορεί να κατακτήσει στόχους που μοιάζουν ανέφικτοι, να αντιμετωπίσει κάθε απειλή και να αποκρούσει κάθε αντίπαλο, όσο ισχυρός κι αν φαντάζει.

Κοινό μήνυμα του διπλού εορτασμού, εθνικού και θρησκευτικού, είναι η πίστη. Πίστη σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η ειρήνη, η ελευθερία, η αγάπη για τον πλησίον, η αλληλεγγύη. Πίστη, την οποία καλούμαστε να διατηρήσουμε άσβεστη μέσα μας. Τιμούμε τις ιστορικές παρακαταθήκες του έθνους μας και με αυτές προχωράμε στο μέλλον.

Όλοι μαζί, “με Λογισμό και μ’ Όνειρο”, θα βγούμε νικητές!

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες!

Ζήτω η Ελλάδα!

ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Η 25η Μαρτίου έχει καταγραφεί στο  συλλογικό υποσυνείδητο ως μία ετήσια υπόμνηση των βασικών συστατικών που συγκροτούν την Ελληνική Ταυτότητα.  Ημέρα, εθνικής και θρησκευτικής εορτής, αποτελεί ευκαιρία υπέρβασης επιμέρους διαφορών και συνειδητοποίησης ότι αυτά που μας ενώνουν ως Έλληνες είναι περισσότερα και πιο σημαντικά από αυτά που, κατά καιρούς, μας διαιρούν.

Πριν από 201 χρόνια, οι πρόγονοί μας επαναστάτησαν εναντίον του οθωμανικού ζυγού, αποφασισμένοι να αγωνιστούν και να θυσιάσουν ακόμη και τη ζωή τους, προκειμένου να επιτύχουν την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Το έπραξαν, γνωρίζοντας τη μειονεκτική θέση από την οποία εκκινούσαν και τις δυσκολίες του εγχειρήματός τους. Πίστευαν όμως ότι το δίκαιο του αγώνα τους για μια ελεύθερη Ελλάδα, η μαχητικότητα και η αυταπάρνησή τους, μπορούσαν να τους καταστήσουν νικητές τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στο επίπεδο των ιδεών. Και δικαιώθηκαν.

Σήμερα, εν έτι 2022, με τον κόσμο ν’ αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, τις «βεβαιότητες» ν’ ανατρέπονται και την ανασφάλεια να έχει ενσκήψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η Ελλάδα οφείλει ν’ αντλήσει έμπνευση και διδάγματα από την Επανάσταση του ’21.  Σε περιόδους σημαντικών προκλήσεων, η Ιστορία αποτελεί πάντοτε πυξίδα.

Χρόνια Πολλά σε όλους !

Σχετικές αναρτήσεις

Η LAMIA EXPO 2023 πλησιάζει!..

efthia

Οι βουλευτικές εκλογές που μας ξάφνιασαν…

efthia

Καμία κορυφή δεν αξίζει, εάν δεν έχεις να την μοιραστείς!

efthia
Φόρτωση....

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο