Φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Λιανοκλαδίου και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη ο ημεδαπός καλλιεργητής της, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και του τελωνειακού κώδικα.
Ο ανωτέρω κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους Αστυνομικούς και ακινητοποιήθηκε όταν χθες το πρωί μετέβη στον χώρο της φυτείας με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, προκειμένου να προβεί στην καλλιέργεια των φυτών κάνναβης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, ένα πριόνι και ένα τσεκούρι.
Εντός της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(18) φυτά κάνναβης, ύψους έως (3,20) μέτρων.
(956) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μέσα σε πλαστικό τσουβάλι,
διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία (κόφτης, φτυάρι, ψεκαστήρες κ.λπ.),
(2) σακούλες με λίπασμα και (18) δοχεία νερού για το πότισμα της φυτείας.
(1) φυτό κάνναβης, εντός γλάστρας,
(50,5) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, εντός (2) αυτοσχέδιων συσκευασιών, καθώς και
(485) γραμμάρια με αδασμολόγητο καπνό.
Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.