Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε, έφυγε με ισοπαλία 0-0 εναντίον της ΑΕΚ στην ΟΠΑΠ Αρένα και παραμένει στην κορυφή της Α’ Εθνικής στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Οι «πράσινοι» άντεξαν στην πίεση της Ένωσης και έτσι το πρωτάθλημα έγινε ακόμα πιο συναρπαστικό αφού οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας «συνωστίζονται» σε απόσταση πέντε βαθμών.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε όπως ήταν αναμενόμενο. Δηλαδή σε χαμηλό τέμπο με τον Παναθηναϊκό να μην επιτρέπει στην ΑΕΚ να «πιάσει» το γνωστό της ρυθμό που καθηλώνει κάθε αντίπαλο στο «σπίτι της». Μια συνταγή δοκιμασμένη με επιτυχία και στο αντίστοιχο ματς της κανονικής σεζόν, άσχετα αν οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.
Ο Αλμέιδα προστάτευσε την ομάδα του αντικαθιστώντας τον άμεσα, στο β΄ ημίχρονο, που ξεκίνησε με μία απίστευτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Αρχικά ο Μαντσίνι και ο Ιωαννίδης είδαν τον Αθανασιάδη να σταματάει τις προσπάθειές τους και στη συνέχεια το σουτ του Τσέριν από το ύψος του πέναλτι πέρασε ελάχιστά άουτ. Η ΑΕΚ «απάντησε» με δύο καλές στιγμές του Γιόνσον στο 47΄ και στη συνέχεια ανέλαβε πρωτοβουλία και κατά διαστήματα άσκησε έντονη πίεση στους φιλοξενούμενους. Όσο περνούσε η ώρα, γινόταν ολοένα και πιο εμφανές ότι θα ήταν ματς της μίας ευκαιρίας, του ενός γκολ.
Στο 90+10΄ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ, όμως ο VAR πήρε την απόφαση πίσω και έτσι το ματς έληξε χωρίς τέρματα.
Διαιτητής: Νίκολ Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (70΄ Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (81΄ Μουκουντί), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (46΄ Τσούμπερ), Γιόνσον (70΄ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70΄ Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβαν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Τσέριν (65΄ Μπερνάρντ), Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης (88΄ Τσοκάι), Παλάσιος, Μαντσίνι (65΄ Κλεϊνχέισλερ), Ιωαννίδης (80΄ Βέρμπιτς)
*** Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου. Οι φίλοι της ΑΕΚ απέτισαν φόρο τιμής στον θρυλικό άσο που έφυγε από τη ζωή, με συνθήματα όπως «Μίμη ζεις, για πάντα ΑΕΚτζής». Εντυπωσιακό το «κορεό» με κίτρινες καρτέλες και μία τεράστια εικόνα του Παπαϊωάννου, ενώ σε πανό αναγραφόταν το δίστιχο: « «Τον Στέλιο πήρε ο Θεός βράχο στην άμυνα του, μα του έλειπε ένας κεραυνός και σ’ ήθελε κοντά του». Επίσης, ο πυλώνας πάνω στον οποίο απεικονίζεται ο σπουδαίος επιθετικός της δεκαετίας του 1970 ήταν ο μοναδικός φωτισμένος από την αρχή του αγώνα.
ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Η διαιτησία του Νταμπάνοβιτς αλλοιώνει τα πλέι οφ»
Ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Νταμπάνοβιτς, κάνοντας λόγο για «αλλοίωση» των πλέι οφ εξέδωσε στο πρώτο ημίχρονο του αθηναϊκού ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Αναλυτικά:
«Η διαιτησία του Νταμπάνοβιτς, ο οποίος ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα, παρά την ομόφωνη απόφαση της Α’ Εθνικής για ορισμό διαιτητών κατηγορίας Elite στους αγώνες μεταξύ των Big 4, όχι μόνο προκαλεί αλλά αλλοιώνει ήδη από την 1η αγωνιστική τη διαδικασία των πλέι οφ.
Πέραν της γενικότερης εύνοιάς του προς την ΑΕΚ, χαρακτηριστικότερες φάσεις είναι οι εξής:
Στο 32’ σε φάουλ του Άμραμπατ στον Χουάνκαρ, ναι μεν καταλογίζεται η παράβαση, όμως δεν δίνεται η 2η κίτρινη.
Στο 35’ χέρι του Χατζησαφί στην περιοχή δεν δίνεται πέναλτι και δεν καλείται ο διαιτητής καν από το VAR.
Στο 43’ σε χέρι του Άμραμπατ σε προσπάθεια να κόψει βολέ του Μπρινιόλι, καταλογίζεται η παράβαση, δεν δίνεται πάλι η 2η κίτρινη».
ΠΛΕΪ ΟΦ – 2η αγωνιστική
Κυριακή 2 Απρίλη 2023
18:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ
19:30 Π.Α.Ο.Κ. – A.E.K.
21:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ