ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Α’ ΕΘΝΙΚΗ: Οι αριθμοί της 9ης αγωνιστικής

Τα 20 τέρματα με τα χρώματα του Παναθηναϊκού έφτασε ο Άντραζ Σπόραρ με το πρώτο που σημείωσε απέναντι στον Πανσερραϊκό την Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Ο επιθετικός των Πράσινων βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στη βραδιά και πλέον σε 52 αναμετρήσεις με τους Πράσινους σε όλες τις διοργανώσεις μετρά 21 τέρματα.

 Τα 14 από αυτά είναι για την Α’  Εθνική, ενώ έχει δύο για το Κύπελλο Ελλάδας και πέντε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Λαμία έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της στην Α’  Εθνική και έχει 15 βαθμούς στην 9η αγωνιστική, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν οι 11 της σεζόν 2017-18.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνει τρεις διαδοχικές νίκες, αφού το έχει καταφέρει και πάλι τον Ιανουάριο του 2019, όταν είχε επικρατήσει σε τρία ματς που είχε δώσει συνεχόμενα στην έδρα της απέναντι στον Παναθηναϊκό (1-0), τον Ατρόμητο (2-1) και τον Απόλλωνα Σμύρνης (2-1).

Η νίκη που σημείωσε ο Ατρόμητος απέναντι στον Παναιτωλικό τον απέτρεψε από το να ισοφαρίσει το χειρότερο ρεκόρ της ιστορίας του, όταν δεν σημειώσει νίκη στις εννέα πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος Αυτό είχε συμβεί το 1976-77 και το 2021-22 με τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες.

Τις πέντε διαδοχικές ήττες έφτασε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Α’  Εθνική  και πλέον έγραψε την χειρότερη επίδοση της ιστορίας του. Η ομάδα της Ηπείρου είχε φτάσει κοντά στο αρνητικό σερί αρκετές φορές, αλλά ποτέ δεν ξεπέρασε τις τέσσερις.

Η πρώτη φορά που δεν πήρε ούτε βαθμό σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια ήταν την σεζόν 1978-79 και ακολούθησαν το 1983-84, το 2002-03, το 2009-10 και το 2018-19.

Ο Όγκνιεν Οζέγκοβιτς που την περσινή περίοδο αγωνίστηκε με τα χρώματα του Βόλου ήταν ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε το 100ο γκολ που δέχεται η ομάδα της Μαγνησίας σε εντός έδρας αναμετρήσεις στην Α’  Εθνική.

Το πρώτο της εντός έδρας γκολ το είχε δεχθεί από το Θανάση Ανδρούτσο στις 6 Οκτωβρίου 2019 και την ήττα με 3-2 από τον Ατρόμητο.

Τις 50 συμμετοχές με την ΑΕΚ έφτασε ο Μιλάντ Μοχαμαντί σε όλες τις διοργανώσεις. Ο αμυντικός των Κιτρινόμαυρων είχε κάνει το ντεμπούτο του σε εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-0 στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 ως αλλαγή στη θέση του Χατζισαφί. Αυτή τη φορά αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.

Την προηγούμενη αγωνιστική είχε σημειώσει το μοναδικό του τέρμα με τα χρώματα της ΑΕΚ στη νίκη της με 3-0 επί του Αστέρα στην Τρίπολη.

Σχετικές αναρτήσεις

Την Κυριακή (20.30) παίζει ο ΠΑΣ Λαμία με τον Άρη στο Χαριλάου

efthia

Σύσκεψη αύριο στην ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

efthia

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου στη Φθιώτιδα

efthia
Φόρτωση....