Περιφέρεια

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Στερεάς για το 2024

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Λαμία η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Προ ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκαν οι ερωτήσεις Περιφερειακών συμβούλων. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, το κορυφαίο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας κλήθηκε και γνωμοδότησε επί σειράς μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με βασική στόχευση την προστασία του περιβάλλοντος.

Επίσης, εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2024, το οποίο διαμορφώθηκε ουσιαστικά σε υπηρεσιακό επίπεδο και θα αναδιαμορφωθεί μετά την έναρξη της επόμενης θητείας, από το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.

Ακολούθως, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε:

  • Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Επιχειρηματικές Εκθέσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού το 2024, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Βαγγέλη Κούκουζα. Σύμφωνα με το «Εκθεσιακό Πρόγραμμα 2024», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετάσχει σε 20 εκθέσεις και φεστιβάλ του εσωτερικού ή του εξωτερικού, για την προβολή όσο το δυνατόν περισσότερων τοπικών επιχειρήσεων.
  • Το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής έτους 2024, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού Ηλία Μπουρμά. Προβλέπεται η συμμετοχή σε 17 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και η διοργάνωση σειράς άλλων δράσεων προώθησης του τουριστικού, πολιτιστικού και γαστρονομικού προϊόντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός δήλωσε: «Περιβαλλοντική προστασία, τουριστική ανάπτυξη και επιχειρηματική εξωστρέφεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού μας συμβουλίου. Γνωμοδοτήσαμε με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και ακολούθως εγκρίναμε τη συμμετοχή μας σε 20 επιχειρηματικές και σε 17 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις για την προβολή όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας.

»Στο πλαίσιο της συνεδρίασης εγκρίθηκε και η… λιτή και τυπική εκδοχή του Τεχνικού μας Προγράμματος για το 2024. Με την έλευση του 2024, το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα κληθεί να αναδιαμορφώσει και να εμπλουτίσει ουσιωδώς το πρόγραμμα έργων, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες όλων μας για την ανάπτυξη του τόπου μας, της Στερεάς Ελλάδας».

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ΧΥΤΒΕΑ Τανάγρας και η στάση της Περιφερειακής Αρχής

efthia

Τι αποφασίστηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

efthia

Θα ξεπεράσει τα 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία

efthia
Φόρτωση....