Περιφέρεια

Νέα έργα και δράσεις εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη στη Λαμία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς, με αρκετά θέματα εκτός κι εντός ημερήσιας διάταξης.

Προ ημερήσιας, συζητήθηκαν θέματα που έθεσαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αλλά και πολίτες. Εντός ημερήσιας διάταξης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στην τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2023 για την ένταξη έργων, όπως:

  • «Αναβάθμιση χώρων 1ου & 2ου Δημ. Σχολείου Ερέτριας», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
  • «Προμήθεια Αναβατορίου ΑμεΑ & ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την οικία Παπανικολάου», προϋπολογισμού 64.604 ευρώ.
  • «Προμήθεια ζωοτροφών για την έκτακτη στήριξη πληγέντων κτηνοτρόφων του Δήμου Καρύστου», προϋπολογισμού 37.200 ευρώ.
  • «Επικαιροποίηση μελέτης τοπογραφικών εργασιών νέου κτηματικού καθεστώτος και των εργασιών ισοπεδώσεων συστηματοποιήσεων των αγροτεμαχίων Αναδασμού Μόρνου», προϋπολογισμού 18.600 ευρώ.
  • «Αποκατάσταση Κοινοτικού Οικήματος Γραβιάς», προϋπολογισμού 27.000 ευρώ.
  • «17ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – Docfest 2023», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ.
  • «Βράβευση μαθητών μαθητριών Εισαγωγικών Εξετάσεων έτους 2023», προϋπολογισμού 37.200 ευρώ.

Ακολούθως, εγκρίθηκε:

  • Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Αποκατάσταση-Αναστήλωση-Συντήρηση-Στερέωση-Αξιοποίηση Οικίας Σφουντούρη για χρήση Επέκτασης Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο».
  • Η τεχνική υποστήριξη του Δήμου Σκύρου για την υλοποίηση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ ΑΧΕΡΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΥΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ 9/7/2022 ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΧΕΡΟΥΝΕΣ», μέσω της σύναψης Σχεδίου Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Σκύρου.

Επίσης, η πλειοψηφία των Περιφερειακών Συμβούλων ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των ακόλουθων συμβαλλομένων:

  • Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Τοποθέτηση Αντικεραυνικού Συστήματος και Ενεργειακή Αναβάθμιση Ορειβατικού Καταφυγίου Μ. Δέφνερ στον Παρνασσό».
  • Βουλή των Ελλήνων, ΥΠΠΟΑ, Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) για το έργο με τίτλο: «Δημιουργία Μουσείου Βιολογικής Ωκεανογραφίας στη Λίμνη Ευβοίας».
  • Δήμος Δωρίδας για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Ασφαλτοστρώσεις Τμήματος Παραλιακής Οδού και Τοπικές Επεμβάσεις Διευθέτησης Ομβρίων Υδάτων Εντός του Οικισμού ΧΑΝΙΑ της Τ.Κ. Τριζονίων της ΔΕ Τολοφώνας».
  • Κοινωφελές Μυλωνοπούλειο Ίδρυμα για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Αποπεράτωση ΚΠΕ Κύμης – Μυλωνοπούλειο».
  • Δήμος Μακρακώμης για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Ολοκλήρωση Εργασιών Πολιτιστικού Κέντρου Περιβολίου».
  • Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Ι.Μ. Βαρνάκοβας».
  • Δήμος Δομοκού για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Μικροπαρεμβάσεις σε κτηριακές υποδομές αρμοδιότητας του Δ. Δομοκού».
  • Δήμος Καρπενησίου για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Βλαβών-Τεχνικά–Ασφαλτοστρώσεις Οδικού Δικτύου Δήμου Καρπενησίου».

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεδριάσαμε εν μέσω Αυγούστου, αλλά και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, γιατί αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό είναι το καθήκον μας έναντι των πολιτών και τίποτε δεν πρέπει να παρεμποδίζει τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, τίποτε δεν μπορεί να μας αποσπά την προσοχή, από τον έναν και μοναδικό στόχο της ανάπτυξης του τόπου μας.

»Ιστορική ήταν η απόφαση μας για την αποκατάσταση και αξιοποίηση της Οικίας Σφουντούρη στο Δίστομο με σκοπό την επέκταση του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού. Ελήφθη σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία και είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη των νεκρών μας, αλλά και για να μη λησμονηθεί ποτέ το μέγεθος της ναζιστικής θηριωδίας.

»Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και ευχαριστώ θερμά για την ομόφωνη αυτή απόφαση το σύνολο των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση και στήριξαν την πρόταση («Στερεά Υπεροχής», «Πατρίδα μας η Στερεά», «Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας», «Ελεύθερη Στερεά», «Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα»), όπως και τους ανεξάρτητους Περιφερειακούς Συμβούλους».

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ΧΥΤΒΕΑ Τανάγρας και η στάση της Περιφερειακής Αρχής

efthia

Τι αποφασίστηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

efthia

Θα ξεπεράσει τα 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία

efthia
Φόρτωση....