Φθιώτιδα

Το εβδομαδιαίο Λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας

Από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας ανακοινώθηκε το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών για το διάστημα από 18 έως 24 Δεκέμβρη 2023.

Αναλυτικά:

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 

19:00 μ.μ.: Εισήγηση σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

11:00 π.μ.: Συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) της Εκκλησίας της Ελλάδος.

18:00 μ.μ. : Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Άγιος Εφραίμ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητρόπολης Φθιώτιδας

20:00 μ.μ. : Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εορτής Οσίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στη Μονή Αγίου Γεωργίου Νεράιδος Στυλίδας για τα ονομαστήρια του Καθηγουμένου της Μονής Αρχιμ. π. Ιγνατίου Σάπιου.

22:00 μ.μ.: Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Μουσικού Σχολείου Λαμίας).

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

 «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ».

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Προτύπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» στην κεντρική πλατεία της Τιθορέας, με τη συμμετοχή της Χορωδίας Ενηλίκων και της Παιδικής Χορωδίας του Παραρτήματος Κάτω Τιθορέας και της Παιδικής Χορωδίας του Παραρτήματος Παραλίας Λιβανατών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», καθώς και της Παραδοσιακής –  Βυζαντινής Χορωδίας του Δήμου Λοκρών και της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 

09:00 π.μ.:  «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ».

 Υλοποίηση του προγράμματος στο Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος για ευάλωτους συμπολίτες μας στην περιοχή του Δήμου Λοκρών.

11:00 π.μ. – 18:30 μ.μ.: Κάλαντα Χριστουγέννων και υποβολή εορτίων ευχών από κληρικούς και λαϊκούς στο Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδας.

19:00 μ.μ.: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Παραρτήματος  Παραλίας Λιβανατών του Ωδείου της Μητρόπολης Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» στο Πνευματικό Κέντρο του ΙΝ Αγίας Κυριακής Παραλίας Λιβανατών.

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

07:00 π.μ. – 09:00 π.μ.: Προεόρτια Ιερά Αρχιερατική Ακολουθία για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Μαρτίνου στον ΙΝ Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαρτίνου.

11:00 π.μ. – 21:00 μ.μ.: Κάλαντα Χριστουγέννων και υποβολή εορτίων ευχών από κληρικούς και λαϊκούς στο Ιερό Επισκοπείο (Δεσποτικό, Σκληβανιώτου 5) στη Λαμία.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 

09:00 π.μ. – 17:00 μ.μ. Κάλαντα Χριστουγέννων και υποβολή εορτίων ευχών από κληρικούς και λαϊκούς στο Ιερό Επισκοπείο (Δεσποτικό, Σκληβανιώτου 5) στη Λαμία

18:00 μ.μ.: «Ήρθε ο Χριστός ;»

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας.

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ΙΝ Αγίου Παντελεήμονος Μπράλου.

11:30 π.μ.: Ποιμαντικές προεόρτιες επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου σε φορείς και ιδρύματα.

18:00 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας με την συμμετοχή απάντων των ιερέων, διακόνων και ιεροψαλτών της πόλεως Λαμίας.

Τέλεση Χειροθεσιών.

Σχετικές αναρτήσεις

Ξεκίνησαν στη Λαμία οι επετειακές εκδηλώσεις για τον Αθανάσιο Διάκο

efthia

Άλλα 10 εκ. ζήτησε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου για τη Λαμία

efthia

Υπεγράφη η απόφαση για απαλλοτριώσεις 1,3 εκατ. στη Φθιώτιδα

efthia
Φόρτωση....