Φθιώτιδα

Το Λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών από 1-7 Γενάρη

Από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας ανακοινώθηκε το Λειτουργικό και Ποιμαντικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών για το διάστημα από 1 έως 7 Γενάρη του 2024.

Ειδικότερα:

 

Πρωτοχρονιά – Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 2024

07:30 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Δεσποτικής Εορτής της Περιτομής του Σωτήρος Χριστού και της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία για την έναρξη του Νέου Έτους 2024, με τη συμμετοχή των αρχών, των φορέων και του λαού, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη κοπή Βασιλόπιτας και ανταλλαγή ευχών από αρχές, φορείς και πολίτες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας, στο ισόγειο του Περιφερειακού Καταστήματος στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

12:00 μ.μ.: Ευλογία Βασιλόπιττας στη Γενική Κλινική Τσεκούρα.

13:00 μ.μ.: Παράθεση εορτίου γεύματος υπό του Σεβασμιωτάτου στις ενοίκους και τους εργαζομένους του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας.

 

Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2024

08:30 π.μ.: Εξόδιος Ακολουθία στον ΙΝ Γεννήσεως και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

16:00 μ.μ.: Ακολουθία της ταφής σε ενοριακό Κοιμητήριο της ορεινής επαρχίας Καλαβρύτων.

 

Τετάρτη  3 Ιανουαρίου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Οσίου Πατρός ημών και Μάρτυρος Εφραίμ του Νέου και του Οσίου Πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσι του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο

10:30 π.μ.:  Εκδήλωση προς τιμήν των πολυτέκνων οικογενειών της Φθιώτιδος.

Ευλογία Βασιλόπιττας και βράβευση των επιτυχόντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και των επιτελικών στελεχών νεότητoς του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Μητρόπολης.

13:00 μ.μ.: Παράθεση γεύματος υπό του Ποιμενάρχη μας στους τροφίμους και τους εργαζομένους της Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» στη Σπερχειάδα.

 

Πέμπτη  4 Ιανουαρίου 2024

10:00 π.μ.: Εθιμοτυπική επίσκεψη, επί τη αναλήψει των νέων του καθηκόντων, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανού στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών στο  Επισκοπείο (Δεσποτικό, Σκληβανιώτου 5, Λαμία)

11:00 π.μ.: Ευλογία Βασιλόπιττας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

18:00 μ.μ.: Τελετή βράβευσης των επιτυχόντων στις εισαγωγικές εξετάσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (2022 – 2023) του Γενικού Λυκείου Λιβανατών και του ΕΠΑ.Λ. Αταλάντης στο Δημοτικό Κατάστημα Λιβανατών του Δήμου Λοκρών στις Λιβανάτες.

Θα ακολουθήσει η Ευλογία της Βασιλόπιττας του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου «Οδυσσέας Ανδρούτσος», του Συλλόγου Γυναικών «Πύρρα», του Χορωδιακού Συλλόγου Α.Μ.Σ. «Κύνος» και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου – Λυκείου.

 

Παρασκευή  5 Ιανουαρίου 2024

05:00 π.μ.: Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών των Θεοφανείων στον ΙΝ Αγίας Τριάδας Μαλεσίνας.

07:00 π.μ.: Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού των Θεοφανείων και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον ΙΝ Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας.

08:30 π.μ.: Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων στον ΙΝ Αγίας Τριάδας Μαλεσίνας.

11:30 π.μ. – 14:00 μ.μ.: Κάλαντα Θεοφανείων και υποβολή εορτίων ευχών από κληρικούς και λαϊκούς στο Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδας.

18:00 μ.μ. – 20:30 μ.μ.: Κάλαντα Θεοφανείων και υποβολή εορτίων ευχών από κληρικούς και λαϊκούς στο Επισκοπείο (Δεσποτικό, Σκληβανιώτου 5, Λαμία)

 

Θεοφάνεια – Σάββατο  6 Ιανουαρίου 2024

07:00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Στυλίδας.

10:00 π.μ.: Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων  στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Στυλίδας.

10:45 π.μ.: Λιτανευτική Κάθοδος από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Στυλίδας στον λιμένα της Στυλίδας για την Τελετή της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του Καθαγιασμού των υδάτων.

17:30 μ.μ. : Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου στην Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας.

19:00 μ.μ.: Ευλογία Βασιλόπιττας της Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας.

 

Κυριακή  7  Ιανουαρίου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ΙΝ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλαιοχωρίου Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.

11:30 π.μ.: Ευλογία Βασιλόπιττας Συλλόγου Κλειτσιωτών Φθιώτιδος.

***   Εντός της ημέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, θα ευχηθεί για τα ονομαστήρια τους κατά το ειωθός, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Οικονόμου, τον Βουλευτή Φθιώτιδος Γιάννη Σαρακιώτη και τον Δήμαρχο Στυλίδας Γιάννη Αποστόλου.

Σχετικές αναρτήσεις

Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

efthia

Επετειακή εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Φθιώτιδας

efthia

Δ. Κουτσούμπας: Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ

efthia
Φόρτωση....