Φθιώτιδα

Το Λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας από 15-21 Γενάρη

Από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας ανακοινώθηκε το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών για το διάστημα από 15 έως  21 Γενάρη 2024.

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

10:00 π.μ.: «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος». Η Μητρόπολη Φθιώτιδος στην ψηφιακή εποχή. Επίσημη παραλαβή υλικοτεχνολογικού εξοπλισμού από το  Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

12:30 μ.μ.:  Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητρόπολης Φθιώτιδας της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού, Εριτίμου κας Φανής Παπαθωμά, επί τη αναλήψει των καθηκόντων αυτής.

14:00 μ.μ.: Ευλογία Αγιοβασιλόπιττας στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) Λαμίας.

18:00 μ.μ.: «ΓΙΝΕ… ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙΣ».

Εκδήλωση του Βιβλιοπωλείου «ΜΠΕΤΣΗΣ» και των Εκδόσεων «ΨΥΧΟΓΙΟΣ» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Προσκεκλημένος των διοργανωτών ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

 

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

08:30 π.μ.: Ποιμαντική εργασία στην περιοχή Θερμοπυλών και Μενδενίτσας.

18:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον ΙΝ Αγίας Τριάδος Γλυφάδος για τα ονομαστήρια του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου.

 

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

17:00 μ.μ.:  Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και κουρά νέου μοναχού στη Μονή Αγίου Αθανασίου Περιβλέπτου Φθιώτιδος.

 

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονία πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαμίας. Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

12:30 μ.μ.: Εόρτια επίσκεψη στην εορτάζουσα Δήμαρχο Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή στην Αμφίκλεια.

14:00 μ.μ.: Εόρτια επίσκεψη στον εορτάζοντα Δήμαρχο Λοκρών Αθανάσιο Ζεκεντέ και ευλογία Βασιλόπιττας του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη.

17:00 μ.μ.: Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Λιτανεία των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Φανερωμένης και του Αγίου Αθανασίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας.

Ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Πεφανερωμένης στο νέο Προσκυνητάριο του Ναού.

20:00 μ.μ.: Εόρτια επίσκεψη στον εορτάζοντα Καθηγούμενο της Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος,  Αρχιμανδρίτη κ. Αθανάσιο Σύρο. Ευλογία Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μονής.

 

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

11:00 π.μ.: Τελετή θεμελίωσης του νέου Προπονητικού Κέντρου της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. στην Θεσσαλονίκη.

18:30 μ.μ.: Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεο.

20:00 μ.μ.: Εόρτια επίσκεψη στην εορτάζουσα Καθηγουμένη της Μονής Αγίου Αθανασίου Ομβριακής, Γερόντισσα Μακαρία. Ευλογία Αγιοβασιλόπιτας της Μονής.

 

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ΙΝ Αγίου Ευθυμίου Αγίας Παρασκευής Λοκρίδας.

18:00 μ.μ.: Έναρξη ετήσιας Πανηγύρεως Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Αρχιερατική Παννυχίδα, κατά την διάρκεια της οποίας θα ψαλούν τα Εγκώμια εις τον Όσιον Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη ενώπιον του Ιερού Σκηνώματος στο Καθολικό της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.

22:00 μ.μ.: Ευλογία Αγιοβασιλόπιττας του Λαογραφικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Πάππας.

 

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Υποβολή πατρικών προσρήσεων για τα ονομαστήρια του Προϊσταμένου του Ναού και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητρόπολης Φθιώτιδας, Πρωτ. π. Νεοφύτου Ραφαηλίδη.

Εν συνεχεία ο κ. Συμεών θα μεταβεί στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητρόπολης Φθιώτιδας για το 1ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Φθιώτιδος, με θέμα: «Ο πλούτος της Φθιωτικής γης σε πρώτο πλάνο για ένα βιώσιμο μέλλον».

18:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη μνήμη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου, ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Προδρόμου και Φθιώτιδας Συμεών, στο Καθολικό της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη Πανουργιά Παπαϊωάννου στα έργα αποχέτευσης Μεξιατών και Βαρδατών

efthia

Εκδήλωση σήμερα στη Λαμία για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ

efthia

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η ανθοκομική έκθεση Σπερχειάδας

efthia
Φόρτωση....