Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ψηφιακό / webinar (web-based seminar) επιμορφωτικό σεμινάριο (τηλεσπερίδα) Θρησκευτικών με θέμα “Διδάσκοντας e Θρησκευτικά στο σύγχρονο σχολείο” στο πλαίσιο των συνεργατικών δράσεων τηλεκπαίδευσης που σχεδίασαν και υλοποίησαν τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, δια της συμπράξεως, των αντιστοίχων Συντονιστών ΕΕ κλ. ΠΕ01 – Θεολόγων των εν λόγω ΠΕΚΕΣ Δρ Νικολάου Παύλου και Δρ Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου.
Το e-σεμινάριο υλοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Cisco Webex που έχει διαθέσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε στελέχη εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς της τάξης για τη περίοδο αυτή κατά την οποία οι επιμορφωτικές δράσεις και τα σχολικά μαθήματα διεξάγονται εξ αποστάσεως για λόγους προφυλάξεως των εκπαιδευτικών και των μαθητών εκ της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η τηλεσπερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς των Οργανωτικών Συντονιστών των ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας Δρ Χρίστου Μαρκαντώνη και Δρ Βασ. Κωτούλα οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη σύμπραξη των Συντονιστών Θεολόγων και δι΄ αυτών και των ΠΕΚΕΣ, θεωρώντας ότι βάζει τις βάσεις και για μελλοντικές διευρυμένες συνεργασίες και δράσεις επιμορφωτικές σ΄ όλα τα επιστημονικά πεδία και ειδικότητες εκπαιδευτικών των δύο μεγάλων και δυναμικών εκπαιδευτικών περιφερειών που καλύπτουν τα ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας. Την ικανοποίησή τους για την αποδοχή και τη χαρά τους για την στήριξη του εγχειρήματος εξέφρασαν εν συνεχεία οι Συντονιστές Θεολόγων κ. Παύλου και Ανδρεόπουλου, οι οποίοι προανήγγειλαν και νέες, μελλοντικές συνεργατικές επιμορφωτικές δράσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών (διδακτική και προγράμματα σπουδών).
Ακολούθησαν οι δύο εισηγήσεις των Συντονιστών Θεολόγων. Ο Στερεάς Ελλάδος κ. Ανδρεόπουλος παρουσίασε την πλατφόρμα “eclass” και τις δυνατότητες που αυτή προσφέρει στους εκπαιδευτικούς για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, ενώ και ο Θεσσαλίας κ. Παύλου έκανε ανάλογη παρουσίαση για τις πλατφόρμες e-me και padlet, παραλλήλως δε έγινε παρουσίαση διδακτικών εφαρμογών στην ύλη του Θρησκευτικών του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Η τηλεσπερίδα συνεχίσθηκε και ολοκληρώθηκε με τις απαντήσεις των ερωτημάτων που έθεσαν οι συμμετέχοντες εκπ/κοί στους εισηγητές, στο πλαίσιο μιας συζήτησης που ξεπέρασε την ώρα και την οποία συντόνισε ο Διευθυντής του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας, Δρ Θεολογίας Κων/νος Σπαλιώρας.